Potrawy znane i nieznane w naszym regionie.
Założenia projektu
——————————————-
Celem projektu było zapoznanie uczniów z potrawami, utworzenie szkolnej książki kucharskiej, w której będą wykorzystane przepisy naszych babć i mam oraz przepisy znane w innych regionach – wszytsko z wykozrystaniem narzędzi TIK.
Realizacja
—————————————-
Od listopada w Szkole Podstawowej w Sarbicach 16 uczniów z klasy II i III rozpoczęło zajęcia w ramach II edycji Projektu Cyfrowa Szkoła Wielkopolsk@ 2020. Uczniowie pracowali nad projektem edukacyjnym Potrawy znane i nieznane w naszym regionie. Celem projektu było zapoznanie uczniów z przepisami potraw, wykonanie książki kucharskiej z przepisami z różnych regionów oraz zabawy z robotami i aplikacjami edukacyjnymi. Uczniowie zbierali informacje o charakterystycznych potrawach różnych regionów Polski, przygotowywali karty z przepisami potraw zgodnie z określonym wspólnie wzorem. Na podstawie wykonanych kart złożona została autorska książka „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie”. Projekt spotkał się z dużym zainteresowań wśród uczniów, którzy bardzo chętnie i aktywnie uczestniczyli w zajęciach.
Multimedia
Prezentacja „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie” przedstawia przebieg i efekty naszych prac.
—————————————-
Zespół projektowy
Nazwa szkoły: Szkoła Podstawowa w Sarbicach
Nauczyciel – opiekun grupy projektowej: Barbara Jurkiewicz
Uczniowie – członkowie zespołu projektowego:
- Filip Andrzejewski
- Igor Dudek
- Dawid Dudek
- Filip Fret
- Mikołaj Idziak
- Kacper Jurkiewicz
- Bartosz Kaźmirowski
- Eneasz Kwaśny
- Wiktor Michalak
- Wiktoria Michalak
- Gracjan Ostrowski
- Wiktor Pietrzak
- Maria Rajczyk
- Kacper Śmigiel
- Weronika Tokarska
- Paulina Wejman
Od listopada w Szkole Podstawowej w Sarbicach 16 uczniów z klasy II i III rozpoczęło zajęcia w ramach II edycji Projektu Cyfrowa Szkoła Wielkopolsk@ 2020. Uczniowie pracowali nad projektem edukacyjnym Potrawy znane i nieznane w naszym regionie. Celem projektu było zapoznanie uczniów z przepisami potraw, wykonanie książki kucharskiej z przepisami z różnych regionów oraz zabawy z robotami i aplikacjami edukacyjnymi. Uczniowie zbierali informacje o charakterystycznych potrawach różnych regionów Polski, przygotowywali karty z przepisami potraw zgodnie z określonym wspólnie wzorem. Na podstawie wykonanych kart złożona została autorska książka „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie”. Projekt spotkał się z dużym zainteresowań wśród uczniów, którzy bardzo chętnie i aktywnie uczestniczyli w zajęciach. Prezentacja „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie”