Potrawy znane i nieznane w naszym regionie.

Założenia projektu

——————————————-

Celem projektu było zapoznanie uczniów z potrawami, utworzenie szkolnej książki kucharskiej, w której będą wykorzystane przepisy naszych babć i mam oraz przepisy znane w innych regionach – wszytsko z wykozrystaniem narzędzi TIK.

Realizacja

—————————————-

Od listopada w Szkole Podstawowej w Sarbicach 16 uczniów z klasy II i III rozpoczęło zajęcia w ramach II edycji Projektu Cyfrowa Szkoła Wielkopolsk@ 2020. Uczniowie pracowali nad projektem edukacyjnym Potrawy znane i nieznane w naszym regionie. Celem projektu było zapoznanie uczniów z przepisami potraw, wykonanie książki kucharskiej z przepisami z różnych regionów oraz zabawy z robotami i aplikacjami edukacyjnymi. Uczniowie zbierali informacje o charakterystycznych potrawach różnych regionów Polski, przygotowywali karty z przepisami potraw zgodnie z określonym wspólnie wzorem. Na podstawie wykonanych kart złożona została autorska książka „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie”. Projekt spotkał się z dużym zainteresowań wśród uczniów, którzy bardzo chętnie i aktywnie uczestniczyli w zajęciach.

 

Multimedia

Prezentacja „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie” przedstawia przebieg i efekty naszych prac.

—————————————-

Zespół projektowy

Nazwa szkoły: Szkoła Podstawowa w Sarbicach
Nauczyciel – opiekun grupy projektowej: Barbara Jurkiewicz
Uczniowie – członkowie zespołu projektowego:

  1. Filip Andrzejewski
  2. Igor Dudek
  3. Dawid Dudek
  4. Filip Fret
  5. Mikołaj Idziak
  6. Kacper Jurkiewicz
  7. Bartosz Kaźmirowski
  8. Eneasz Kwaśny
  9. Wiktor Michalak
  10. Wiktoria Michalak
  11. Gracjan Ostrowski
  12. Wiktor Pietrzak
  13. Maria Rajczyk
  14. Kacper Śmigiel
  15. Weronika Tokarska
  16. Paulina Wejman

Od listopada w Szkole Podstawowej w Sarbicach 16 uczniów z klasy II i III rozpoczęło zajęcia w ramach II edycji Projektu Cyfrowa Szkoła Wielkopolsk@ 2020. Uczniowie pracowali nad projektem edukacyjnym Potrawy znane i nieznane w naszym regionie. Celem projektu było zapoznanie uczniów z przepisami potraw, wykonanie książki kucharskiej z przepisami z różnych regionów oraz zabawy z robotami i aplikacjami edukacyjnymi. Uczniowie zbierali informacje o charakterystycznych potrawach różnych regionów Polski, przygotowywali karty z przepisami potraw zgodnie z określonym wspólnie wzorem. Na podstawie wykonanych kart złożona została autorska książka „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie”. Projekt spotkał się z dużym zainteresowań wśród uczniów, którzy bardzo chętnie i aktywnie uczestniczyli w zajęciach. Prezentacja „Potrawy znane i nieznane w naszym regionie”